
Származási hely: Magyarország
Cékla
540 Ft
432 Ft
kg
kg
Gazdag káliumban, kalciumban, vasionban, szilíciumban és magnéziumban, de emellett rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, valamint B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is tartalmaz. Ezen ásványi anyagok és vitaminok nélkülözhetetlenek a haj, a körmök és az idegrendszer megfelelő működéséhez.
Felhasználás: Remekül illik salátákhoz, levesekhez vagy pürékhez. Főzve, sütve vagy nyersen is fogyasztható. Nyers formájában a legjobb, ha reszelve, citromlével vagy olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Sütve vagy főzve pedig édeskés, intenzív ízével egészíti ki az ételeket.
Tárolás: Hűvös, száraz, sötét helyen tároljuk. A legjobb, ha a friss céklát nem tároljuk túl sokáig, mivel hamar romolhat. Ha már megfőztük, hűtőben 3-4 napig eláll.
Hozzátáplálás: 6-7 hónapos kortól bevezethető, de fontos, hogy alaposan megfőzzük és pépesítsük.
Minőségi kategóriája: I. osztály.