Hamarosan...

Származási hely: Magyarország

Mauna Ház - Levendulás fürdősó 300 g

2790 Ft

üveg

A levendulás fürdősó valódi ajándék a bőrnek. A fürdősóban található levendulaolaj gyulladáscsökkentő, nyugtató, sebgyógyító hatású, míg a Himalaya só tisztítja, méregteleníti a bőrt. Az Epsom sóban található magnézium bőrön keresztül felszívódva pozitív hatással van az idegrendszer működésére, így csökkenti a stresszt. Jótékonyan hat az izmok és az ízületek anyagcseréjére, javítja a bőr kollagén felvételét, feszesíti és simává varázsolja a problémás bőrt.

Felhasználási javaslat: Tegyünk 3-4 evőkanál fürdősót egy kád fürdővízbe és  adjuk át magunkat a levendulavirágos hidratáló kényeztetésnek.

Készült: Himalaya só, Epsom só, Levendulavirág, 100%-os levendula illóolaj

Kiszerelés: 300g/ üveg

Nettó tömeg: 300 g

Mauna Ház

Kun Jeromos kistermelő

Mauna Ház

Somogy megye

A Mauna Ház egy spirituális közösség otthona, ahol különböző programok és tevékenységek által holisztikusan dolgozunk az emberi fejlődésért. Hiszünk benne, hogy az embernek minden szinten fejlődésre van szüksége, vagyis fizikai, mentális, érzelmi és spirituális síkon is, és arra, hogy tudatosan éljen. Ez vonatkozik a környezetünkre is, az általunk használt anyagokra, és az elfogyasztott ételeinkre is.

A Balatonboglár melletti Szőlősgyörökön 2012-ben 3 méhcsaláddal kezdtük el a méhészkedést, ekkor ültettük első gyümölcsfáinkat és levendulabokrainkat. A célunk az volt, hogy egyrészt mi magunk közelebb kerüljünk a természethez, másrészt pedig támogassuk a környezettudatosságot. Méheket nemcsak a méz miatt, hanem azért kezdtünk tartani, hogy a növények beporzásáról gondoskodva legalább kis mértékben hozzá tudjunk járulni az élet körforgásának fenntartásához.

 

2012 óta egyre több tagja lett a közösségnek, és egyre nagyobb érdeklődéssel, illetve bővülő ismeretekkel fordultunk a ház növényei és állatai felé is. Zömében városi létből érkezve valamennyien beleszerettünk a természeti környezet megnyugtató és feltöltő, izgalmas és folyamatosan változó légkörébe. A kihívások, az alkotás öröme, az együttlét, a folyamatos tanulás és fejlődés lehetősége teljesen átalakította az életünket. Bár a munka többünket még Budapesthez köt, a bázisunk a Mauna Ház lett.

 

Ma már több, mint 30 méhcsaláddal dolgozunk, lekvárkülönlegességet készítünk kertünk szezonális gyümölcseiből és élvezzük a levendulában rejlő lehetőségeket különböző levendulás termékek formájában.

 

Nagyon hálásak vagyunk, hogy ebben a közösségi alkotó folyamatban rengeteget tanulhatunk önmagunkról, az együttműködésről, a kommunikációról, egyrészt a közös munka által, másrészt pedig a természet, az élővilág megfigyelése által. Ebből a szempontból különösen izgalmas terület számunkra a méhészkedés és az a működési elv, amit a méhek társadalma mutat. Fegyelmezettség és tisztelet, harmónia és összehangoltság jellemzi működésüket, ami - saját tapasztalataink alapján - nagy hatással van a velük foglalkozó emberekre is. Ezért a méhekkel való munkának önmagában is legalább akkora értéke van, mint a méznek, amelyet elfogyasztunk. 

 

A Mauna szó jelentése belső csend, az elme nyugalma. A tudatosan végzett tevékenységek hozzásegítenek ahhoz, hogy ezt a csendet nap mint nap megtapasztaljuk és elmélyedjünk benne. 

Ennek része a mozgás, a meditáció, a kreativitás, a növényekkel és állatokkal végzett munka is.

 

A ház többek között a Nemzetközi JIAIDO Egyesület, egy 2012 óta létező mozgásmeditációs rendszer központja, melynek Budapesten is működik egy iskolája. Rendszeresen szervezünk JIAIDO és más mozgás táborokat, kreatív workshopokat, elvonulásokat. 

 

A Mauna Ház minden termékének elkészítését tudatos figyelem, gondosság és kreativitás kíséri és külön öröm számunkra, hogy ennek eredményét másokkal is megoszthatjuk.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

3390 Ft

6780 Ft /liter

üveg

Származási hely:Magyarország

8890 Ft

29633 Ft /kilogramm

csomag

Származási hely:Magyarország

3190 Ft

17722 Ft /kilogramm

üveg

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3190 Ft

üveg

Származási hely:Magyarország

3190 Ft

17722 Ft /kilogramm

üveg

-15%

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3390 Ft

2882 Ft

5764 Ft /liter

üveg

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

2790 Ft

üveg

Származási hely:Magyarország

1490 Ft

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3690 Ft

33545 Ft /kilogramm

csomag