Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok):2023. 06. 06.(kedd),
2023. 06. 07.(szerda), 2023. 06. 09.(péntek),
2023. 06. 10.(szombat)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2023. 06. 06.(kedd), 2023. 06. 07.(szerda), 2023. 06. 09.(péntek), 2023. 06. 10.(szombat)
 • bio
 • cukormentes
 • Díjnyertes
 • gluténmentes
 • laktózmentes
 • paleo
 • vegán
 • vegyszermentes
 • akciós
 • új
Somogy megye

A Mauna Ház egy spirituális közösség otthona, ahol különböző programok és tevékenységek által holisztikusan dolgozunk az emberi fejlődésért. Hiszünk benne, hogy az embernek minden szinten fejlődésre van szüksége, vagyis fizikai, mentális, érzelmi és spirituális síkon is, és arra, hogy tudatosan éljen. Ez vonatkozik a környezetünkre is, az általunk használt anyagokra, és az elfogyasztott ételeinkre is.

A Balatonboglár melletti Szőlősgyörökön 2012-ben 3 méhcsaláddal kezdtük el a méhészkedést, ekkor ültettük első gyümölcsfáinkat és levendulabokrainkat. A célunk az volt, hogy egyrészt mi magunk közelebb kerüljünk a természethez, másrészt pedig támogassuk a környezettudatosságot. Méheket nemcsak a méz miatt, hanem azért kezdtünk tartani, hogy a növények beporzásáról gondoskodva legalább kis mértékben hozzá tudjunk járulni az élet körforgásának fenntartásához.

 

2012 óta egyre több tagja lett a közösségnek, és egyre nagyobb érdeklődéssel, illetve bővülő ismeretekkel fordultunk a ház növényei és állatai felé is. Zömében városi létből érkezve valamennyien beleszerettünk a természeti környezet megnyugtató és feltöltő, izgalmas és folyamatosan változó légkörébe. A kihívások, az alkotás öröme, az együttlét, a folyamatos tanulás és fejlődés lehetősége teljesen átalakította az életünket. Bár a munka többünket még Budapesthez köt, a bázisunk a Mauna Ház lett.

 

Ma már több, mint 30 méhcsaláddal dolgozunk, lekvárkülönlegességet készítünk kertünk szezonális gyümölcseiből és élvezzük a levendulában rejlő lehetőségeket különböző levendulás termékek formájában.

 

Nagyon hálásak vagyunk, hogy ebben a közösségi alkotó folyamatban rengeteget tanulhatunk önmagunkról, az együttműködésről, a kommunikációról, egyrészt a közös munka által, másrészt pedig a természet, az élővilág megfigyelése által. Ebből a szempontból különösen izgalmas terület számunkra a méhészkedés és az a működési elv, amit a méhek társadalma mutat. Fegyelmezettség és tisztelet, harmónia és összehangoltság jellemzi működésüket, ami - saját tapasztalataink alapján - nagy hatással van a velük foglalkozó emberekre is. Ezért a méhekkel való munkának önmagában is legalább akkora értéke van, mint a méznek, amelyet elfogyasztunk. 

 

A Mauna szó jelentése belső csend, az elme nyugalma. A tudatosan végzett tevékenységek hozzásegítenek ahhoz, hogy ezt a csendet nap mint nap megtapasztaljuk és elmélyedjünk benne. 

Ennek része a mozgás, a meditáció, a kreativitás, a növényekkel és állatokkal végzett munka is.

 

A ház többek között a Nemzetközi JIAIDO Egyesület, egy 2012 óta létező mozgásmeditációs rendszer központja, melynek Budapesten is működik egy iskolája. Rendszeresen szervezünk JIAIDO és más mozgás táborokat, kreatív workshopokat, elvonulásokat. 

 

A Mauna Ház minden termékének elkészítését tudatos figyelem, gondosság és kreativitás kíséri és külön öröm számunkra, hogy ennek eredményét másokkal is megoszthatjuk.

Weboldal:
Termékeink
Sárgabarack lekvár mézzel - 180 g Levendulás kényeztető kosár Mézes levendula varázs ajándék kosár Levendula illatzsák-7g Levendula szörp - 500 ml Levendula szörp - 250 ml Őszibarack lekvár mézzel - 180 g Nyáridéző boldogságcsomag Levendulás fürdősó - 300 g Mauna gyömbéres almalekvár - 190 g Mauna kedvenc ajándékcsomag Levendulás tönkölypárna