Bács-Kiskun megye

Az úgy volt, hogy saját és kis családunk egészségügyi érintettségéből kifolyólag belopódzott az életünkbe a fermentált ételek csodálatosvilága. Barátnők, konyhájukat mindenféle egészséges újdonságnak nyitva tartó anyukák tudásmegosztása volt ez is. A tavalyi év azzal telt, hogy rengeteg receptet kipróbáltunk, megbeszéltünk, játszottunk zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel alkottunk nagyon jókat, és hát igen… rosszat is. Nekünk a sok finom íz és felfedezés „aha” élmények sorozatát hozta, és azt láttuk a baráti, és tágabb családi körben, hogy tudtunk újat és finomat mutatni.

Egy szép őszi összeülős, beszélgetős napon jött az ötlet, hogy lenne kedvünk komolyabban is foglalkozni a fermentált zöldségekkel, mert ennek látjuk a jövőjét. Amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is, egy tradíció folytatása, de mégis újszerű. És ezzel előkerült megannyi kérdés. Hogyan? Hol? Mi kell(ene) hozzá? Milyen elvek mentén építkezzünk? Fenntartható, minél inkább helyi, “mindenmentes”, vegán… A szikra kipattant és elindult a maga útján, mi pedig elkezdtünk dolgozni érte. Rengeteget olvastunk, kutakodtunk, nemzetközi példákat elemeztünk, elkezdtünk célzottan kísérletezni, receptet kialakítani, családot és barátokat kóstolással nyúzni. Menet közben megszületett a Fermentini név és a csodás logónk. Így sok-sok tipródás és eldöntendő kérdés megválaszolása után eljött a pillanat, amikor a kezünkben tarthatjuk az első üvegeinket.

Az utazás ezzel korántsem ért véget, sőt most kezdődik csak igazán! Nagyon sok ötletünk van még, amit meg szeretnénk valósítani, mivel hiszünk benne, hogy a minőségi, adalékmentes és egészséges ételekre szükség van. Sőt! Csak ilyen ételekre lenne szükség!  Öröm tapasztalni, hogy egyre többen figyelnek oda tudatosan arra, hogy mi kerül az asztalra, célunk, hogy ehhez a kínálathoz mi is hozzá tudjunk tenni.

A Fermentinit ketten álmodtuk meg, bízunk benne, hogy ízleni fog nektek! Fogadjátok szeretettel, és váljék egészségetekre!

Noémi és Anita

További termékek a termelőtől

-15%

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3490 Ft

2967 Ft

üveg

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország

3490 Ft

7756 Ft /kilogramm

üveg

-15%

Származási hely:Magyarország

1690 Ft

1437 Ft

üveg

-15%

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország

4390 Ft

3732 Ft

8293 Ft /kilogramm

üveg

-15%

vegán
Származási hely:Magyarország

1890 Ft

1607 Ft

10713 Ft /kilogramm

üveg

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1890 Ft

12600 Ft /kilogramm

üveg