A Vaddisznó szalámi termékcsaládunkkal követjük a tradicionális magyar recepteket, az egészséges, vadon élő állatok húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el.
A világhírű magyar csípős nemes pirospaprika adja a szalámi testességét és fűszerességét, ami hagyományos bükkfa füstöléssel és hosszú érleléssel készül. A vaddisznó húsa magasabb zsírtartalmú, mint az őzé vagy a szarvasé ezért az általunk használt, folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik. Ezen tényezők együttesen eredményezik a szalámi különleges, csak rá jellemző textúráját és összetett, gazdag ízét.
Mivel vadon élő és ott elejtett állatok húsát dolgozzuk fel, kizárólag élelmiszerbiztonsági okból minimális mennyiségű nátrium nitritet (pác sót) szükséges használnunk. Nálunk 250 gramm termékben, azaz egy egész szalámiban a 4,2-4,9 mg nátrium nitrit helyett a biztonságosnak ítélt napi mennyiség töredéke, 1,075 mg található.
Felszolgálás: Olyan vastagra szelve ajánljuk, hogy megálljon a peremén. Hűtést nem igényel, a tárolást 20 ºC alatt javasoljuk, szeletelésnél a legszebb metszéslapokat 5 ºC alatt lehet elérni. A legjobb ízélményt szobahőmérsékleten tapasztaljuk.
Különösen ajánljuk friss kovászos fehérkenyérrel, keményebb sajtokkal, mint a Pecorino, Beaufort, Comte, Manchego, de hideg vagy főtt gourmet ételek meghatározó összetevője is.
Összetevők: vaddisznóhús, sertés hasaalja szalonna, csípős pirospaprika, só, fűszerek,pác só.
Tárolás: felbontás után, illetve a csomagolás sérülése esetén vegye ki a csomagolásból, majd száraz (65%-os páratartalom alatt), szellős, hűvös helyen (20°C alatt).
Természetes termék, nincs vegyszerrel kezelve penészesedés ellen. Penészesedés esetén távolítsuk el azt egy száraz puha ruhával és tároljuk tovább a fent említett módon.
A csomag felbontása után súlyveszteség lehetséges.
Neetó tömeg: 250 g