A pesztó szó hallatán egyből Itáliában képzeljük magunkat, amint mediterrán hangulatban elköltjük frissen főtt, gőzölgő tésztavacsoránkat. Az olasz konyha elengedhetetlen tartozéka ez a szósz, melynek alapja mindig egy jóféle olívaolaj, fűszerekkel, magvakkal törve; ahány háziasszony, annyi változata létezik.
A „Forest kitchen” konyhájában egy különleges, gombás pesztót készítettünk kétféle kalapos gomba (vargánya és csiperke), valamint nyári szarvasgomba (Tuber aestivum) és olívabogyó hozzáadásával. Kellemes, összetett íze egy készételre emlékeztet, pirítósra kenve remek vendégváró falatkák készülhetnek belőle. Nem hiányozhat azok háztartásából sem, akik egy hosszú nap után egy gyorsan összedobott, különleges vacsorára vágynak. Egyszerűen felhasználható főtt tésztához, rizottóhoz keverve, tojásos ételekhez, pizzára kenve, de levesek ízesítésére is kitűnő. Kár kihagyni!
Forest kitchen Szarvasgombás pesztó 150g
1 üveg
4389 Ft
Részletek
származási hely: Magyarország
Összetevők
Csiperkegomba, olívaolaj, olívabogyó, vargányagomba, mandula, szarvasgomba 5 % (Tuber aestivum), aroma, só.
Átlagos tápérték
100g
Energia
1380 kJ/ 335 kcal
Zsír
34,87g
- melyből telített zsírsavak
5g
Szénhidrát
2g
- melyből cukrok
0,2g
Fehérje
3,3g
Só
2,1g
Allergének
mandula