Származási hely: Magyarország
Csicsóka
990 Ft
792 Ft
kg
kg
Fő hatóanyaga az inulin, egy növényi rostanyag, amely hozzájárul a szervezet öngyógyító képességének fokozásához. Az inulin folyékony rost, melyet számos növény fruktooligoszacharid-része tartalmaz. A csicsóka gazdag inulinforrás, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
Felhasználás: Az íze édeskés, és leginkább a burgonyára emlékeztet. Kitűnő választás pürékhez, levesekhez, salátákhoz, vagy akár sütve, grillezve is fogyasztható. Főzve vagy párolva is passzol különböző ételekhez, és természetes édessége miatt köretként is megállja a helyét.
Tárolás: Hűvös, sötét, száraz helyen érdemes tárolni. A legjobb, ha rövid időn belül elfogyasztjuk. Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni, hűtőben is elhelyezhetjük, de érdemes a héját megtartani, hogy hosszabb ideig friss maradjon.
Hozzátáplálás: 8-10 hónapos kortól bevezethető, de fontos, hogy a csicsókát alaposan megfőzzük és pürésítsük.
Minőségi kategóriája: I. osztály.