Budapest

A Zabola Firma Magyarország  első teljes értékű fermentált salátákat, savanyúságokat és hüvelyes alapú szendvicskrémeket gyártó és forgalmazó vállalkozása.

Elsődleges szempont volt a maximális minőség biztosítása mind az ízeket, texturát, összetevőket és a megjelenést illetően is.

Alapítója Soós Viktória -mint sokan mások- öngyógyítási törekvésből fordult a teljes értékű növényi étrend és a fermentálás művészete felé.

Szerencsére hamar kiderült, hogy az olyan civilizációs betegségek, mint a hormonális zavarok, emésztőrendszeri problémák, sőt, bizonyos enyhe ételintoleranciák is gyógyíthatók, kiküszöbölhetők lehetnek a megfelelő étrenddel és életmóddal.

“A legcsodálatosabb az, hogyha elég finomat főzünk, nem lemondásnak fogjuk megélni ezt a folyamatot, hanem egy csúcsgasztronómiai élménynek. Ez segít minket az életmód fenntartásában, egészségünk megőrzésében. Hiszünk abban, hogy egy biztos pont tudunk lenni a rohanó hétköznapokban és segíthetjük a zöldségek, hüvelyesek mindennapos étrendbe való beépítését az irányítottan erjesztett, gourmet termékeinkkel. Egész évben.”

– Zabola Firma –

Dr. Hegyi Ferenc élelmiszermérnök, élelmiszertudományi doktor, fő kutatási területe és hobbija is egyben a fermentáció (tejsavas és alkoholos fermentáció egyaránt). Fontos számára az egészséges táplálkozás, melynek nélkülözhetetlen része a minőségi, természetes és szezonális alapanyagok fogyasztása, felhasználása.
Ez a szemlélet a Zabola Firma csapatának minden tagja között erős kohéziót alkot.

A tejsavas fermentáció egyik legnagyobb előnye, hogy természetes módon tudjuk tartósítani a szezonban megtermesztett élelmiszereinket, továbbá az így fermentált alapanyag emészthetősége is javul. Tehát ez egy olyan, természetes úton történő élelmiszer tartósítás, mely amellett, hogy pozitív élettani hatással bír, még finom is.

További termékek a termelőtől