Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok):2022. 06. 28.(kedd),
2022. 06. 29.(szerda), 2022. 07. 01.(péntek),
2022. 07. 02.(szombat)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2022. 06. 28.(kedd), 2022. 06. 29.(szerda), 2022. 07. 01.(péntek), 2022. 07. 02.(szombat)
  • bio
  • cukormentes
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • paleo
  • vegán
  • vegyszermentes
  • akciós
  • új
Tiszakerecsenyi

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található tiszakerecsenyi családi gazdásunkban 2013 óta foglalkozunk csirkék tartásával hagyományos szabadtartásban.

Néhány évvel ezelőtt városba költözött vidéki emberekként arra döbbentünk rá, hogy a megfelelő ízű húsleveshez, vagy a paprikáshoz alapanyagért egészen Tiszakerecsenyig, szüleim portájáig kell utazni. Ekkor eldöntöttük, hogy belevágunk vállalkozásunkba és megpróbáljuk minél többek számára elérhetővé tenni a természetes körülmények között nevelt, egészséges baromfit.

A Hagyományos genetikai állományú csirkéket saját üzemünkben keltetjük, melyhez a tenyésztojásokat Franciországból szerezzük be, így biztosítva az állandó, kiváló minőséget.

Szemben a ma leggyakrabban elérhető és elterjedt gyorsnövekedésű húshibridekkel, ahol a genetikai tulajdonságok között a legfontosabb a növekedés, a mi szárnyasaink sokkal lassúbb növekedésű fajták, a tulajdonságok között nagy hangsúlyt kap az ízminőség. A robosztus, ellenálló fajták alkalmasak arra, hogy rendszeres gyógyszeres kezelés nélkül növekedjenek, ennek megfelelően mi a teljes nevelés során mellőzni tudjuk az antibiotikumokat. A csirkéket legalább 84 napig neveljük, szemben a nagyüzemek 28-42 napos gyakorlatával. A hosszú nevelési időnek köszönhetően a csirkék húsa sokkal feszesebb, ízletesebb.

A csirkék takarmánya legalább 75%-ban gabonafélékből áll: búza, kukorica, napraforgó, melyet ásványi anyagokkal, vitaminokkal egészítünk ki. Nem alkalmazunk növekedést serkentő és más adalékanyagot, kizárólag csak GMO mentes összetevőket használunk.

A csirkéket 4 hetes koruktól szabadban, nagy területű gyümölcsösben tartjuk és a takarmányon kívül a terület által szabott keretek adta változatos táplálékot (rovarok, hajtások, ásványi anyagok stb.) fogyasztanak.  A szabad levegőn a szárnyasaink egészségesebbé válnak, és a gyümölcsösben megtalálható növények, rovarok, gyümölcsök segítik a komplexebb íz kialakulását.

A feldolgozásunk egyik legfontosabb paraméterei között kell említenünk a kíméletes forrázást és kopasztást, valamint a hús hűtéstechnológiáját. Az alacsony hőfokon való forrázással sérülésmentesen kopasztható a bőr, a levegős hűtésnek köszönhetően pedig a hús tovább eltartható.

Az általunk kínált baromfi teljes életútja során – a tojástól a piacig – az élvezeti értékét befolyásoló paraméterek mindegyikét legjobb tudásunk szerint, kompromisszumot nem ismerve biztosítjuk.

Weboldal:
Termékeink
Beregi rántani való csirke - 0,8-0,9 kg Beregi Szabadtartású csirke, FEKETE lábú:- 1,1-1,3 kg Beregi Szabadtartású csirke, KÉK lábú: 1,2-1,4 kg Beregi szabadtartású csirke (sárga lábú) - 1-1,3 kg Beregi leves aprólék - 1 kg