Pasztőrözött tehéntejből készült zsíros, félkemény sajt.
Pasztőrözött tehéntejből készült, minimum 60 napos érlelésű zsíros, félkemény sajt. Natúr tehénsajt,
a kérgét az érlelés alatt kevés rúzsbaktériummal alakítjuk ki, ami gyakran inkább narancssárgás.
Meghatározóan zárt sajttészta, szép sárgás szín. Épp csak kicsit pikáns, határozott, de nem túl
bonyolult, enyhén pörkölt-mogyorós érlelési aromákkal. Egy belépő termék a sajtok világába.
Érdekességek: Egy svájci tanulmányúton hét magyar sajtkészítő úgy döntött, kéne készíteni egy új magyar sajtot. Közösen kialakított receptúra, néhány részletben az adott készítőre bízott megoldásokkal. Mindenki elkészíti, s közös kóstolásokon döntjük el, hogy mely elemet rögzítsünk, így alakul ki a végleges receptúra. Azután már csak a legelő, a terroire különbözősége eredményez eltérő ízeket. Aztán sajnos mindenkit lekötöttek az itthoni dolgos hétköznapok, a közös munka elakadt, de mi azóta is készítjük az általunk elképzelt „új magyar sajtot”. Minimum két hónapig érlelt, kicsit több rúzzsal kéregkezelt sajt. Egy belépőnek szánjuk a sajtok világába. Éppen csak kicsit pikáns, határozott, de nem túl bonyolult érlelési aromákkal.
A 2016. évi Országos Sajtmustrán bronzérmet kapott.
Összetevők: tej, baktériumkultúra (színtenyészet), oltó enzim, konyhasó
Nettó tömeg: 150-180 g