-25%

Származási hely: Magyarország

Ugar Sörfőzde - Stróman 6,5% szűretlen sör 330 ml

1190 Ft

893 Ft

doboz

doboz

Az Ugar Puszta Superheroes sorozat a vidéki életvitel azon jellegzetes alakjainak állít palackozott emléket, akik valamennyi kistelepülésen jelen vannak, sajátos tevékenységükkel határozva meg az adott lakókörnyezet napi rutinját.
 

Mindenki tudja, hogy létezik, de mindenki tagadja. Ritkán jelenik meg kétszer ugyanazon a helyen, de némi kutatómunka, és a tömeges népakarat előcsalogathatja a Strómant. Opálos, átlátszatlan, brutálisan gyümölcsös illatokkal operáló new england ipa. Mangó, passiógyümölcs, barack, maracuja és ananász jön leginkább jön az őrült mennyiségű hidegkomlóból, belekortyolva pedig felrobbantja az ízlelőbimbókat. Addiktív, és tökéletes választás azoknak, akik az ipa-k ízvilágát igen, keserűségüket viszont már kevésbé kedvelik.

Strómant csak alkalomszerűen palackozunk, ugyanis olyan mennyiségű hidegkomló van benne, ami a palackozás hatására gyorsan veszít az értékéből, pont ezért ezúttal dobozos verziót készítettünk belőle, az ugyanis tovább megőrzi a harapósságát. Ahol felleled, hamar vedd is meg, és idd meg mielőbb, hogy a legfrissebb állapotában élvezhesd! (De addig is mindenképpen tárold hűtve!)

ABV: 6,5%
Komlók: Mosaic, Citra, Galaxy, Amarillo
Maláták: Pale Ale, Búzamaláta, Zabpehely, Cara-pils
IBU: 45
 
Kiszerelés: 0,33 L fémdoboz
Ugar Sörfőzde

Böti László

Ugar Sörfőzde

Törökszentmiklós

A sörfőzdék történetének 88,3%-a úgy kezdődik, hogy “otthon a konyhában/fürdőszobában/garázsban/apám fáskamrájában megfőztem az első sörömet”. Na, ez nálunk is így volt. Mi speciel a konyhában csináltuk, kb. 12 órán keresztül, amúgy összevesztünk, de legalább nem haltunk meg az erjedés közben keletkező széndioxidtól, a sör pedig pillanatok alatt elfogyott.

Az emlékezetes kezdet és a sör szeretete hobbivá alakította a sörfőzést. Eközben teltek-múltak az évek, pontosabban öt. A technika kifinomult, a söreink pedig egyre jobbak és különlegesebbek lettek.

Közben, természetesen dolgoztunk, de fokozatosan kiégtünk, ami után hagytuk az egészet a fenébe és rájöttünk, hogy eddig igazából nem is dolgoztunk. Sőt, igazán nem is élveztük, amit csináltunk.

Most teljes állásban sört főzünk. A konyhai technikát leváltotta egy 500 nm-es, 9000 liternyi erjesztőtér kapacitású sörfőzde, ami a legmodernebb technikai előírásoknak is megfelel, mi pedig keményebben melózunk, mint eddig bármikor. De tudjátok mit? Kezdjük élvezni az izomlázat és sokszor hiányoljuk is, ha éppen nincsen.

A közhely valóban igaz. Vidékről tényleg nehezebb. Hangosabban kell kiabálni, még korábban kell kelni, találékonyabbnak kell lenni, és legfőképp szédületesen jó söröket kell csinálni.

A jó hír, hogy a négy dologból hárommal sosem volt gondunk, a korán kelést pedig megoldjuk.

Imádjuk a történeteket, a meséket a saját magunk módján tovább gondolni. Ezek a karakterek, történetek élmények és hangulatok köszönnek vissza a söreinkben. Ezért van az, hogy az Ugar nem pusztán sör!

Így csináljuk mi. Élvezzétek az ízeket és a meséket.

És még valami:

Nem kell, hogy higgy nekünk, csak próbáld ki…

Magyar-Ladányi Kata és Magyar Zoli

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

990 Ft

3000 Ft /liter

doboz

Származási hely:Magyarország

1690 Ft

5121 Ft /liter

doboz

Származási hely:Magyarország

1390 Ft

4212 Ft /liter

doboz

-25%

Származási hely:Magyarország

1190 Ft

893 Ft

2706 Ft /liter

doboz

-25%

Származási hely:Magyarország

990 Ft

743 Ft

2252 Ft /liter

doboz