vegán

Származási hely: Magyarország

Töviskertem - Homoktövis befőtt 350 g

1190 Ft

üveg

üveg

Egy izgalmas kísérlet eredménye a homoktövis befőtt. Pikáns kísérője lehet húsételeknek, de édességeknek, gyümölcssalátáknak, fagylaltoknak is. Készíthetünk belőle turmixokat, vagy csak egyszerűen kanalazhatjuk csemegeként.

A befőttben az egész bogyót egy fűszeres szirupban tettük el. Az alapvetően fanyar ínyencséget a csillagánizs és a kardamom viszi távol-keleti tájakra.

A befőtt hagyományos eljárással készült. A bogyót átjárja a fűszeres, édeskés felöntőlé íze.

Tartósítószer mentes, vegán.

bio homoktövis (magozatlan), víz, cukor, fűszerek

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

405 kJ / 96,73 cal

Zsír:

1,71 g

- melyből telített zsírsavak:

0,28 g

Szénhidrát:

18 g

- melyből cukrok:

17,7 g

Fehérje:

0,6 g

Só:

< 0,1g

Töviskertem

Schultz-Marinka Edit

Töviskertem

Szolnok

Ültetvényünket, a „Töviskertemet” 2010-ben telepítettük, egy 4 hektáros területen. Családi örökségből került hozzánk ez a darabka föld, és kertészmérnökként rögtön tudtam: én itt szeretnék egy gyümölcsöst megvalósítani, hamar a homoktövisre esett a választásunk.

Szeretnénk megmutatni, hogy a homoktövis nem csak egy savanyú bogyó, amit gyorsan le kell gyűrni, amin túl kell esni, mert „az íze bűn rossz, de legalább egészséges”, hanem számos izgalmas és finom étel-ital készíthető belőle egészen egyszerűen, vagy egy kis fantáziával.

Minden termékünk meghatározó alapanyaga a Töviskertemben termett bio homoktövis bogyó. Kínálatunkban megtalálhatók az alap homoktövises termékek (velő, őrlemény, magolaj) és különleges, sok kísérletezés és kóstolgatás után született, egyedi homoktövises különlegességek is (mézes szörpök, levek, lekvár, befőtt, snack). Szörpjeinkben kizárólag hazai méhészek mézét, szabolcsi almasűrítményt, vadon termett bodzavirágot használunk. A feldolgozás ellenőrzött üzemi körülmények között történik, kíméletes eljárással, mely során arra törekszünk, hogy minél inkább megőrizzük a gyümölcs értékeit, és magas minőségű terméket hozzunk létre. 

Reméljük, hogy termékeink között a homoktövis-kedvelők és a (fenntartásokkal) érdeklődők is megtalálják a számukra kedveset. Nem titkolt vágyunk, hogy ez a kiváló értékekkel rendelkező gyümölcs egyszer helyet kapjon minden család kamrapolcán, minden gyermek iskolatáskájában egész évben, hogy értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, esszenciális zsírsavakkal és energiával tölthesse fel fogyasztóit.

Töviskertemben bio gazdálkodást folytatunk, amelyet a Biokontroll Hungáia Nonprofit Kft. ellenőriz és minősít. Hiszünk benne, hogy ez az értékes gyümölcs ökológiai módszerekkel is jól termeszthető, és ezáltal nemcsak a termés értéke nő, hanem a magunk szerény módján hozzájárulunk környezetünk, vizeink, a természetes élőhelyek védelméhez, a fajgazdagság fenntartásához.

 

További termékek a termelőtől

vegán
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

990 Ft

4714 Ft /kilogramm

üveg

vegán
Származási hely:Magyarország

1190 Ft

3400 Ft /kilogramm

üveg

-15%

cukormentes
Származási hely:Magyarország

2390 Ft

2032 Ft

4064 Ft /kilogramm

üveg

bio
cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1290 Ft

5160 Ft /liter

üveg