
A felső comb középső részéből származó izomcsoport. Kissé vastagabb, ideális tűzdelt egyben sültek készítésére, vadasnak. Vákumcsomagolt.
Az emu húsa a strucchoz hasonlóan rendkívül kedvező tulajdonságokkal bír, ahogy ezt több angolszász kutatás igazolja. Alacsony zsírtartalma és magas ásványi anyag tartalma kiváló élettani hatású. Kimutatták, hogy a marha és a pulyka húsával összehasonlítva az emu húsának vas, magnézium, szelén és B vitamin tartalma messze meghaladja a másik kettőét.
Európában nincs ismert betegsége, a klasszikus baromfibetegségekkel szemben nem érzékeny, így oltani, gyógyszerezni sem kell, „vegyszermentesen” felnevelhető!
Ezenkívül a hús zsírtartalma is igen alacsony és kiemelendő, hogy e kevés zsír is háromnegyed részt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami a modern konyha prémium alapanyagává teszi ezt a zamatos, vörös húst.
Nettó tömeg: 300-350 g