Az újonnan felfedezett élelmiszer magas rosttartalmának köszönhetően nagyszerűen támogatja a diétát, készíthető belőle tea is. Kivételes tápanyagtartalma miatt sportolóknak is ajánlott a spanyol zsálya fogyasztása. Fantasztikus beltartalmi értékének köszönhetően a cukorbetegek, lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Reneszánszát éli a felkapott szuper élelmiszer, a chia mag. Az apró fekete-fehér termés nem mindennapi tulajdonságainak köszönhetően kerülhetett újra a figyelem középpontjába és válhatott a reform táplálkozás kitüntetett szereplőjévé. Az aztékok csodaszerként tartották számon; szertartásaik, vadászataik során is használták és fogyasztották. A többezer éves múlttal rendelkező nyersanyag olyan fontos szerepet töltött be az életükben, hogy a spanyol hódítók a chia ültetvények elpusztításával kívánták leigázni a bennszülötteket. A chia szó maláj kifejezésből eredeztethető, melynek jelentése: `erő`. Indián futóétel megnevezésére az idők során rászolgált, mert a sportolók életében a mai napig becsben tartott, kivételes tápanyagforrásként funkcionál. Nem csak a harcok során számított pótolhatatlannak, hanem a nagyobb utazások során is. Kis helyen is elfért és főzés nélkül is vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek fantasztikus kombinációjához juttatta az embereket. Az aztékok ősi kincsének fogyasztásának előnyeit élvezheti, ha a chia magot étrendjébe illeszti. Amíg a maják forró vízzel elkeverve italként vagy híg pépként fogyasztották, ma már számtalan lehetőség közül választhat a kivételes magok felhasználására. Semleges ízük miatt jól kombinálhatók édes és sós ételekhez is. Sokoldalú alkalmazása közül a legnépszerűbb az önmagában való fogyasztása rágcsálnivalóként. Szétrágása után enyhén mogyorós ízt érezhetünk a szánkban. Folyadékkal elegyítve zselészerű halmazállapotú lesz, ezért levesek, főzelékek, kásák sűrítésére is kiváló. Használja fel smoothiek, turmixok, zselék, jégkrémek, gyümölcspépek, pudingok készítésénél. Adagolja vajhoz vagy szószhoz vagy darálja le a magokat és használja fel sütemények, palacsinták tésztájába vagy kenyerek sütéséhez. A chia magok csíráztatása után a salátákhoz és a szendvicsekhez is felhasználható. A gyümölcspudingok, joghurtok és szószok még ízletesebbé tehetők a felhasználásával. Kivételes tulajdonsága, hogy hosszú ideig tárolható, mert minőségét és tápértékét képes évekig megőrizni.
Nettó tömeg: 100 g